maanantai 11. marraskuuta 2013

Yöpuku 104

Tämän päivän ompeluksena Ellille yöpuku akuuttiin tarpeeseen. Kaavoina Ottobren Stripy legs ja Night owl. Kangas trikoota Kestovaippakaupasta, oli huikean edullista. Raidat eivät mene ollenkaan langansuuntaan, mutta yöpuvussa se ei haittaa. Saas nähdä lähteekö enempää kiertymään muutaman pesun jälkeen. Tämä on kyllä väriltään ihanaa (ei pääse millään tavalla oikeuksiinsa kuvissa) ja unelmanpehmoista tunnultaan, tekisi mieli ostaa sitä vielä vähän lisää yöpukuja varten.
Hauskasti muuten kohdistui paidan raidat tismalleen oikein sivusaumoista, niin että raita ylhäältä lähtien menee yhtenäisenä spiraalina helmaan saakka. :)



lauantai 9. marraskuuta 2013

Lepakkohihainen paita

Itsellekin välillä jotain. Sain kaverilta kankaita kassillisen, joilla hän ei tehnyt mitään kun ei ole kuulemma opetellut ompelemaan. :)
Ensimmäisenä otin työn alle valkoisen joustavan kankaan, joka tuntuu täysin tekokuidulta. Kovaa kulutusta se ei olisi välttämättä kestänyt, ja aavistuksen läpinäkyvää kun on niin en lapsillekaan siitä viitsinyt tehdä.
Ajatus lepakkohihaisesta tunikasta syntyi, ja eikun toteuttamaan.
Kangas lattialle ja sopivan levyinen t-paita siihen päälle. Saksilla naksnaks ja saumurilla surrur. Valmista.
Seuraavaan versioon täytyy tehdä muutama juttu toisella tavalla, mutta kyllä tämä jo kouluun pääsi päälle tänään. :) Nyt pitää vissiin tehdä leggingsejä lisää.



torstai 7. marraskuuta 2013

Pojalle pirteä setti

Lastemme serkkujen vanhemmat ovat hakeneet, tuoneet ja hoitaneet meidän lapsia useamman kerran, että pääsen kouluun. Kiitokseksi halusin tehdä heidän jälkikasvulleen pojan toiveiden mukaista (toivottavasti) puettavaa. Poika tykkää dinosauruksista, ja häntä pukee ihanasti kirkkaan punainen väri, siksi tämä Kestovaippakaupasta ostettu trikoo kolahti.
Paidan kaavana on uusimman Ottobren Mr bear, koko 104.



Housujen kaavana High jump muistaakseni, koko 98. Materiaali joustofroteeta, taskujen sisäosa trikoota. Minulta ei löytynyt sopivaa vihreää trikoota, joten sovelsin ajatusta "mitä ei voi peittää, se pitää korostaa". Olenkohan muuten ikinä aiemmin tehnyt lapsen housuihin taskuja...
Vyötäröresorin sisällä kuminauha.



keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Joustispaita 92

Paita David-kaavalla ihanan värisestä joustofroteesta. Tämä kävi jo Oskarin päällä, mutta en osaa pitää meidän lapsilla näin retroja vaatteita. Oli niin mukava ja nopea surauttaa tuon aiemmassa postauksessa esitellyn toppatakin jälkeen. :)


Tyttösen pussihelmainen toppatakki

Tässä on toinen koulutyöni.
Halusin tehdä Ellille hienostelutakin talveen, ja kaavaksi valikoitui Ottobren Talvileikki. En ole pitkään aikaan, tai välttämättä koskaan ommellut (valmiiksi) mitään näin aikaa vievää! Mutta lopputulos on kiva. :) Ja Elli tykkäsi. Ja Oskari myös. :D Ompelu oli ainakin vaihtelua ainaisiin trikoopaitoihin.

Tämä siis koossa 110, ja ohjetta noudatettu suunnilleen muuten, mutta hihansuihin lisäsin kuminauhat. Päällinen ja vuori puuvillaa Kangastukusta, välissä vanua. Tähän blogiin nyt en sen enempää selosta takin ompelusta, mutta muutama kuva löytyy. Oli muuten harvinaisen hankala kuvattava, varsinkin hämärässä eteisessä keltaisen kattolampun loisteessa.

Edestä


Auki



Takaa


sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Hihaton naiselle

Ensimmäistä kertaa pääsin kokeilemaan Ottobren creative workshopin naisten kaavoja. Tässä hihaton v-pääntiellä koossa 36, mutta rinnanympäryksen otin koosta 38. Todella hyvin istuva kaava! Pitkähihaista pitää päästä testaamaan myös, ja noita muita päänteitä. Tämä ei tule itselleni, vaan kaverille.