torstai 20. helmikuuta 2014

Kierrätyspaita 92cm

Tämä on erittäin nopealla tahdilla valmistunut paita. ;) Ostin seurustelun alkuaikoina miehelleni ensimmäistä kertaa paidan, H&M:stä ja kokoa s. Se jäi miehelle pieneksi jossain vaiheessa, ja paita siirtyi kivan värityksen takia mun kaappiin. Muutaman kerran sitä pidin kotipaitana, mutta sinne se sitten unohtui pinon alimmaiseksi. Aina välillä ajattelin että pitäis tuostakin jotain ommella lapsille, mutta nyt vasta eilen sain paidan ompeluhuoneeseen siirrettyä. Illalla leikkelin kappaleet valmiiksi ja tänään ompelin. Kaava taisi olla Ottobren David ilman muokkauksia. Onhan tämä jo vähän haalistunut ja saanut nyppyä pintaan, mutta kangas ei ole kulunut tai lörähtänyt. Kotipaitana oikein passeli. :)


tiistai 18. helmikuuta 2014

Kierrätysfarkut

Jälleen kerran luottokaavalla, Ottobren Majava-housujen kaavalla tehty kierrätysfarkut koossa 92. Lahkeisiin lisäsin pari cm pituutta, kun suurin koko on tuo 92. Millä mie sitten ompelen farkut kun tämä kaava jää pieneksi? :/
Nämä tulee lasten serkkupojalle, kenelle olen aiemminkin ommellut vaatetta. Liikuttavaa, kun toinen tykkää mun tekemistä vaatteista. :)
Resorit on tämän pojan äidiltä saadut, farkkukangas mun isin vanhoista farkuista (no ei ne kovin vanhat olleet kun ihan hyvässä kunnossa) ja vain kuminauha+ompelulangat uusina ostettu. Vielä ois monet farkut odottamassa tuhoamistaan, meidän lapsilla vaan on nyt farkkuja ihan riittävästi.



Tikkauslankaa täytyisi ostaa, että saa farkkuihin enemmän ilmettä. Tavallinen ohut ompelulanka hukkuu kokonaan tuonne sekaan.



sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kierrätyshousuja koossa 92

Mulla oli kaapissa pyörinyt monta vuotta lähestulkoon käyttämättömänä velourinen oloasu. Jotenkin se ei  istunut mulle, ja olin säilönyt sitä ajatuksena ommella jotain lapsille siitä.
Nyt Oskarilla oli akuutti kotihousupula, poika on syksyn ja talven aikana venähtänyt kaikista housuistaan ulos. Muistin tuon oloasun, ja Ottobren Relaxed fit oli kaava jota piti saada kokeilla tuhoamatta kalliimpaa kangasta. Puvusta riitti kolmiin housuihin ja vielä jäi vähän ylikin. Resorin sain kaverilta joka oli saanut sen joskus jostain, musta olisi sopinut tietysti paremmin jos semmoista olisi ollut.
Erona ohjeeseen vyötäröllä narun sijaan kujassa kuminauha, ja takataskut jätin pois.
Syvät pahoittelut taas kuvien laadusta. :P Ne piti saada otettua just nyt, kello kymmeneltä illalla, ja mustat housut imaisee kaiken vähäisen valon mitä kattolampusta ja kännykkäkamerasta lähti.




Päällä nämä housut ovat todella suloiset. Jaloista aika slimmit, mutta haaruksissa haaremimaista väljyyttä. Näitä pitää ehdottomasti tehdä lisää nätimmistä kankaista.

perjantai 14. helmikuuta 2014

Nyt äkkiä bloggausjumi pois!

Oli mulla ompelujumikin, mutta siihen oli syynsä. :) Nyt taas paremmissa ruumiin voimissa.

Tässä sekalainen sakki ompeluksia itselle ja muille. Ensimmäisenä kaverin tyttöselle 104cm paita, yksinkertainen mutta namu. Rypytetyt hihansuut ja raglanhihat. Simppeli.


Toiseksi Ellille pikkuhousuja erittäin akuuttiin tarpeeseen. Viimein sain kaavatkin siihen kun lasten Ottobrestä tuli. Näissä kaikissa koko taisi olla 116 ja ei kyllä liian suuret tulleet pyöreästi 100cm pitkälle tytölle. Ylimmät tehty melkein kokonaan ohjetta noudattaen, mutta kuminauhakujan vaihdoin kanttaukseen. Hyvin pysyy ylhäällä. Alempiin kaikkiin suurensin jalka-aukkoja etureisien kohdalta, ja madalsin vähäsen vyötäröä. Korkeat ovat silti, mutta se on vaan hyvä, eipähän takapuoli vilku. Kankaina trikoojämiä kaapista.


Itselle lörppäpipoja. Kaava oli Ottobren baggy style (saatan muistaa nimen väärinkin). Justiinsa riitti suurin koko mulle, ihan loistava kaava! Miehelle tein samanlaisen mustan, mutta kaavaa piti silmämääräisesti suurentaa. Kuvaa siitä nyt ei ole, kun pipo on viihtynyt tiiviisti miehen päässä valmistumisestaan lähtien. :)


Vielä kaverille ja miehelleen pipot tästä herkkukankaasta. Sopii muuten hyvin mun blogin nimeen. :)
Hiippapipo-unimyssy vapaasti suurennettu ja muokattu tuosta samasta kaavasta, ja peruslörppä myös vapaasti suurennettu. Toivottavasti ovat sopivat!


Pahoittelut kuvien laadusta, blogijumi oli jo viimein pakko purkaa pois vaikka sitten kännykkäkameralla kuvaten. Parempaa kameraa en nyt jaksanut viritellä tähän hätään. Ehkä ensi kerralla sitten.