maanantai 27. lokakuuta 2014

Unohtuneet froteehousut

Edellisestä housupostauksesta unohtui nämä, joustofroteehousut sillä samalla high jump-kaavalla koossa 98. Oiskohan nämä nyt tässä, seuraavaksi jotain muuta.



tiistai 21. lokakuuta 2014

Froteehousuja

Olenko niin tylsä, että teen kolmettoista housut peräkkäin samalla kaavalla? No olen! Mutta minkäs sille mahtaa, että hyväksi havaittu kaava sattuu lojumaan pöydällä, ihania kankaita on kaapissa ja lapsilla huutava pula rennoista housuista. Sentään materiaalit vaihtelee, ja tällä kertaa vuorossa joustofrotee.

Pyydän anteeksi luokattoman huonoa kuvaa, mutta tässä puolen yön jälkeen ei ole enää intoa sommitella ja zoomailla, kun nämä housut kiskaistaan kuitenkin heti aamulla päälle lasten toimesta jolloin ne saa maito- ja leivänmurukuorrutteet.
Kaavana siis edelleen Ottobren high jump sivusaumattomiksi muokattuna, isommissa koko 110 ja pienemmissä 98. Joustofroteet on kimperin tehtaan siivouspäivänä ostetusta kympin pussista, kannatti ostaa! Kun asettelin kaavat sivusaumattomaan malliin, sai yhdestä leveydestä kahdet housut juuri ja juuri leikattua. Huomasimpa ommellessa, että vihreäraitaisissa housuissa isommat ja pienemmät lahjeresorit meni vääriin housuihin, mutta onneksi niissä ei niin suurta eroa ole, että se käyttöä haittaisi.


tiistai 14. lokakuuta 2014

Tuttinauhoja

Nämä olikin kivaa vaihtelua! Muutama jäi itselle ja loput eteenpäin. Ensin ajattelin että kyllähän me se 10 tuttinauhaa tarvitaan, mutta valmiista valitsin itselle kolme, ja loput saa uudet kodit. Kaikki tarvikkeet Nappikauppa Punahilkasta.


maanantai 13. lokakuuta 2014

Yöhousuja

Nämä eivät hengästytä kauneudellaan tai hämmästytä monilla mutkilla, mutta ovat sitäkin tarpeellisempia. Yöhousuista on nyt syksyllä ollut huutava pula, edelliset on joko rikkinäisiä tai liian pieniä. Jo viime keväänä ostin Kestovaippakaupasta flanellia yöhousuja ajatellen, mutta ompelu jäi. Nyt pitkän tauon jälkeen oli intoa tehdä tällaisia tylsiäkin vaatteita sarjatyönä, ja nautin saumuroinnista täysillä!
Josta tulikin mieleen, että olen jo jonkin aikaa miettinyt saumurin huollattamista, kun lonksuttaa kovaäänisesti ja välillä toinen neulalanka tekee ihmeellistä lenkkiä. Ennen huoltoon viemistä avasin kuitenkin koneen, putsasin ja öljysin, eikä lonksuta enää yhtä pahasti, eikä myöskään lanka jää lenkille. Saumuri on Huskylock 20 vuoden takaa, eikä sitä ole äitini mukaan ikinä huollatettu. En tiedä onko sitä edes öljytty, öljypullo oli nimittäin korkkaamaton. Kestävä kone, täytyy sanoa. :)

Ensimmäisenä Oskarille High jump-kaavalla housuja koossa 98.



Toiseksi Ellille samalla kaavalla 110-koossa sekä uudesta että kierrätysflanellista. Tuo raidallinen on minun vanha pyjama, mitä en ole käyttänyt vuosiin. Pääsi täyttämästä vaatekaappia parempaan käyttöön. Pyjamapaidan etupuolelta hyödynnetty tasku tuohon eteen, kun Elli taskua toivoi.



Ja edelleen samaa kaavaa käyttäen Oskarille mun pyjamahousuista housut, ja Ellille toisen pyjaman housuista satiinihousut. Lahkeensuut hyödynsin koristenauhan takia, ja nämä leikkasin sivusaumattomana. Satiininen pyjamapaita jäi harmikseni käyttämättä, kun eteen keskelle oli liiskaantunut purkka mikä ei lähtenyt monista pesuista ja rapsutteluista huolimatta. Ihan niin pihi en sentään ole, että siitä olisin housut lapselle tehnyt. :)



Ommeltavien lista on pitkä, mutta nyt se ei stressaa ollenkaan. Niin hyvää teki monen kuukauden tauko!

lauantai 11. lokakuuta 2014

136 kpl!

Otsikko sen jo kertoo. Minä, jonka kärsivällisyys ei meinaa riittää kahden villasukan neulomiseen, ylitin itseni. Kaverille joskus ompelin jämätilkuista kestovanulappuja meikin poistoon, ja nyt häneltä tuli toivetta että saisko niitä lisää. Sain syyn katsoa samalla kaikki velour- ja joustofroteetilkut läpi, ja isommat pistin tumppuja varten sivuun. Kaikki pienemmät mistä ei muuhun riittäisi, leikkelin teippirullaa muottina käyttäen palasiksi. Lappusten taustapuolelle laitoin  Kestovaippakaupan edullisinta flanellia, mitä ostin lasten yöhousuja varten (ommeltu, tulee myöhemmin blogiin) enkä oikein keksinyt lopuille käyttöä.
Olisi ollut hauska saada nämä samaan kuvaan, mutta alemman kuvan ensimmäiset 90 meni jo kaverin matkaan, ja loput ompelin vasta sen jälkeen.

Tumppukankaita on näköjään sen verran, että pitää ottaa uusi urakka kunhan ompelen välissä jotain missä ei tarvitse toistaa samaa työvaihetta kymmeniä kertoja. :)



keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Heräilen taas henkiin

Pitkä ompelutauko on jäämässä taakse.
Tässä välissä on tapahtunut paljon. Talon oston myötä täysin uudelle paikkakunnalle muutto ja uuden vauvan syntymä. Ompelukoneet on kaivettu muuton jäljiltä esiin, ja kankaita kaiveltu pahvilaatikoista odottelemaan ommeltavaksi pääsyä. Lapset on kasvaneet kesän aikana taas ulos lämpimistä vaatteistaan, ja vetoiset lattiat pistää palelemaan. Aivan akuuteimpaan tarpeeseen ompelin Ellille ja Oskarille Eurokankaan fleecestä Ottobren High jump-kaavaa muokaten nopeat housut. Malli on oikein hyvä, tulee jatkossakin käytettyä.
Seuraavana listalla on yöhousuja, pitkähihaisia paitoja, tilkkujen tuhoamista pesulappujen muotoon ja onpa multa kyselty lisää tumppujakin taas. Oikein pursuan intoa! :)


Ainiin, tein kuopukselle kestovaippoihin myös bambu-hamppu-imuja, mutta niissä ei ole paljoa kuvattavaa.