lauantai 30. tammikuuta 2016

Vaatepaketti pikkuiselle

Tässä oli sellainen vaihtokauppa, missä molemmat osapuolet voitti.
Ystäväni oli joskus aikaa sitten tilannut Noshilta yllätyspaketin kankaita, ja pitkän aikaa suunnitteli opettelevansa ompelemaan. Syksyllä sitten oli katsonut kangaspinoa ja myöntänyt, että jos ei ole vieläkään innostunut, sitä tulee tuskin lähitulevaisuudessa tapahtumaankaan.
Ystävä antoi tämän kangaspaketin minulle, ja kiitokseksi lupasin "vähän jotain pientä kivaa" näistä ommella. Hän sai tässä talven aikana vauvan, ja pikkuruisiin vaatteisiin nuo kangaspalat riitti erittäin hyvin. Vähän sitten innostuin, ja tein useamman setin näitä minivaatteita.

On simppeliä housua ja valekietaisubodya, ja toiveesta yöpuvuksi settejä missä yläosa on paita. Noshin ilmaiskaavaa myös hyödynsin ja tein baggyt ilman taskua. (Kuuluuko noiden resoreiden olla noin löysät verrattuna lahkeensuuhun?) Kaikissa koko 62 tai 68, vuoritetut tumput omalla kaavalla.






Samaan pakettiin vielä mukaan pienen tytön isoveljelle, omalle kummipojalleni hihaton saman paketin kankaista. Pitkähihaiseen ei ihan olisi kangas riittänyt, mutta aluspaitaan sain justiinsa pituuden puolesta riittämään. Kohtahan se kesäkin on. :)

Kuvat on aika hätäisesti otettuja ilman lähikuvia yksityiskohdista, tuli yllättäen taas kiire kuvaamisen kanssa. Ompelujälkeen olen näissä aika tyytyväinen, tein litistettyjä saumoja hitaasti hartaudella, ja kerrankin maltoin olla oikomatta ja kiirehtimättä. Toivottavasti nämä on käytössä hyviä!

torstai 7. tammikuuta 2016

Sekalaisia pikkujuttuja

Eipä lähtenyt auto käyntiin aamulla tuolla -30 asteessa, joten ajankuluksi kokosin yhteen postaukseen sekalaisia pikkujuttuja, sekä koulusta että kotoa.

Kevätlukukausi uusissa tiloissa on viimein lähtenyt käyntiin, mutta tekemisen keksimisessä saa olla aika luova tässä vaiheessa, kun kaikki koneet ja tilat on vielä sekaisin. Yksi päivä teimme erilaisia harjoituksia, missä tutustuimme erilaisiin pintoihin. Nämä ovat mielestäni siitä hyviä, että ne herättelevät luovuutta, ja opettavat katsomaan maailmaa vähän eri kulmasta.

Ensimmäisessä etsimme erilaisia pintoja, ja lappeellaan olevan lyijykynän avulla piirsimme niitä esiin paperille.



Tässä oli tehtävänä käyttää erilaisia papereita. Niitä piti rypistää, taitella, tökkiä, repiä, pujotella, ihan mitä vaan keksi. Näitä sitten väritettiin erilaisilla väreillä, jos halusi.


Viimeisessä oli aiheena viivat. Piti piirtää/maalata erilaisilla välineillä erisuuntaisia ja -paksuisia viivoja.



Kotonakin olen saanut jotain pientä aikaan. Joululoman lopulla sääennusteita katsellessa tajusin, että eihän lapsilla ole vielä lämpöisiä talvipipoja, kun tähän asti on pärjätty hyvin kypärämyssy+välikausipipo-yhdistelmällä. Onneksi kaapista löytyi materiaalit, ja kaavana luotettava Ob:n Muraveinik.
Ylemmässä päällä musta pehmoinen collegepala mikä on lojunut jo pari vuotta kaapissa, kun se on ollut liian pieni kaikkeen. Tähän se oli just passeli! Vuorina unelmanpehmeä pörröfleece, ja korvien kohdalla pul-kankaiset tuulistopparit.

Alemmassa päällä Noshin collegea ja vuorina tavallinen fleece, korvien kohdalla tässäkin tuulistopparit. Tytölle tein tarkoituksella aavistuksen kevyemmän, hän hikeentyy helposti ja pärjää paljon kylmemmässä, kuin veljensä.

Molempiin aion vielä lisätä tupsut, kunhan posti tuo.




Tämä on pakko vielä esitellä! Joulupukki toi tyttärelle korujentekosetin, ja näitä syntyi neitosen toimesta loman aikana kuin liukuhihnalta. Kuvassa oleva kappale pääsi serkkutytön synttärilahjaksi.