maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ompelua ilman kangasta

Olen ollut työssäoppimassa eräässä alakoulussa nyt kolme viikkoa. Siellä on tehty karkkipaperipussukoita käsityötunneilla, ja pakkohan mun oli kotona testata tätä tekniikkaa ihan käytännössä.
Alimmaksi laitetaan kontaktimuovi, siihen kiinnitetään karkkipapereita (tai mitä tahansa paperia tai muovia, mitä saa ommeltua) ja päällimmäiseksi kristallimuovia. Sain kristallimuovista palan kokeilua varten itselleni, kiitos Kati siitä. :)
Silitetään miedolla lämmöllä nopeasti (voisikohan tämän jättää pois?) ja ommellaan paperit muoviin kiinni sieltä täältä.
Sitten vaan vetskarin ja sivusaumojen ompelu, ja se on siinä.
Näitä on aivan pakko päästä tehtailemaan lisää!




Ompeluhommat on tätä pussukkaa lukuunottamatta olleet täysin tauolla näiden viikkojen ajan. Uskomattoman tehokkaasti vie voimat alakoululla työskentely. Paljon opettajia, moninkertaisesti enemmän lapsia, uusia asioita opittavana päivittäin ja se desibelien määrä! Paljon on myös innostavaa asiaa ja työ sellaista, kuin olin kuvitellutkin. Ajatus omasta alasta "sitten isona" vahvistuu vahvistumistaan.

Tämä talvi on kyllä ollut uskomaton tautien määrässä. Joka viikko on joku kolmesta lapsesta kipeänä, ja yleensä vielä eri aikaan tietysti. Tälläkin hetkellä aikaa tähän postauksen kirjoittamiseen on vaan sen takia, että yksi oksentaa ja muilla velloo mahassa... Ehkä nämä joskus menee ohi.