maanantai 14. syyskuuta 2015

Tekstiilipajalla

Viimeisenä pajana pääsin tutustumaan tekstiilipajaan. Jälleen kerran kolme päivää tuntui liian lyhyiltä, eikä aamulla herätyskellon ääni klo. 5:45 haitannut yhtään.

Pajalla aiheeksi meille annettiin "pyllyn alle". Valmistettavan tuotteen ei tarvinnut olla suoraan tarkoitettu pyllyn alle, vaan tuosta sai lähteä vapaasti ideoimaan mitä mieleen tulee.
Tiesin heti, että haluan käyttää kangaspuita, ja matto sopi aiheeseen hyvin. Kuteeksi revin vanhaa kulahtanutta pussilakanaa, ja nettikirppiksen kautta löytynyttä ilmaista vaaleanpunaista aluslakanaa.

Alla kuvia työvaiheista.

Valmiin maton mitat ilman hapsuja on noin 128*46cm.
Edellisen kerran olin kangaspuita käyttänyt ala-asteella, ja edelleen kutominen oli yhtä mukavaa, kuin muistinkin! Tätä voisi ehdottomasti harrastaa jatkossa lisää, katselin jo lakanakaappia sillä silmällä, että minkälaista mattoa sen sisällöstä syntyisi. Toistaiseksi ompeluhuoneeseen ei kangaspuita mahdu, joten ihan heti en pääse uudestaan paukuttamaan.
Tyttönen tuli katsomaan kun viimeistelin mattoa, ja totesi sen olevan hienoin matto, minkä on ikinä nähnyt. Riemu oli suuri, kun kerroin tehneeni tämän tyttösen tulevaa huonetta varten. :) "Karamellimäinen" oli tämän palkitsevan kriitikon arvio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!