tiistai 7. kesäkuuta 2016

Shortsit ilman saumuria

Onni on ompelukone, millä saa takuuvarmasti siistiä jälkeä. Huomaan ompelevani yhä enemmän ilman saumuria, varsinkin silloin jos on aikaa keskittyä yksityiskohtiin ja tikkauksiin.
Nämä joustocollegeshortsit tein kokonaan ilman saumuria, ihan vaan näyttääkseni, että pelkällä ompelukoneellakin voi saada katseenkestävää jälkeä aikaan.

Kaavana Ob:n High jump numerosta 4/2011, koko 110. Lahkeet lyhensin shortsimittaan ja vaihdoin resorin tilalle taitteen, ja taskut piirsin uusiksi.
Jokainen sauma on litistetty, eli (joustavalla) suoraompeleella yhteen ja saumanvarat tikkasin auki eri puolille. Nämä trikoon tyyppiset neulokset ei välttämättä vaadi saumurihuolittelua, koska ei lähde purkautumaan.

Taskun tein maailman yksinkertaisimmalla tavalla, eli ompelin tähtitrikoosta taskun muotoisen kappaleen suoraan etulahkeeseen kiinni. Ei ehkä kestä kovin isoja kivenjärkäleitä kantaa, mutta näin sain taskun kohdasta litteämmän ja toivottavasti viileämmän helteitä ajatellen.
Valitsin taskuun koristeellisen tähtitikkauksen, tähän käy aivan yhtä hyvin tavallinen siksak tai mikä tahansa muu leveämpi ommel.Vyötäröresori on myös ommeltu litteästi kiinni, eli oikealla puolella näkyvä sauma (resori+lahjekappale) on tehty samalla tavalla kuin tuo lahkeen sivusauma, ja sisäpuolelle jäävän reunan tikkasin lahjekappaleen puolelle.
Vyötäröresorin sisälle laitoin kuminauhan, niin pysyy housut hyvin jalassa.

Materiaalit kangaskaapin aarteita.

Käyttäjä oli niin tyytyväinen, että ennätti saada ruohotahrat jo polveen ja kankaat ryppyyn ennen kuvaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!