lauantai 6. heinäkuuta 2013

Paitaa, hihatonta, lyhythihaista..

Järjettömän ihanasta Lillestoffin trikoosta Oskarille 86cm paita. Ihan ekaa kertaa tein perusraglanpaitaan nepparihalkion, ja varmasti teen uudestaankin!


Nämä ovat Ottobren nettikaavalla, jonka saa tulostettua Ottobren sivuilta ilmaiseksi. Selian raitakankaasta tehty on kaavan mukaan 86, mutta oli niin pieni ettei mennyt Oskarin päälle. Etenkin kaula-aukko oli aivan liian pieni, joten punaisen hihattoman ompelin koossa 98 ja kaula-aukkoa laajensin vielä aavistuksen. Tuli just hyvä! Pitää vaan käydä resoria ostamassa kanttauksia varten, kun meinaa päällä vähän löpröttää trikookantattu kaula-aukko.Ellille Ottobren night owl koossa 104 syksyä varten.Kummipojalle body ja shortsit koossa 68, toivon vaan ettei shortsien vyötäröstä tullut liian löysää. No, äkkiäkös kujassa olevan kuminauhan kiristää. Nyt en valitettavasti muista kummankaan mallin nimeä, molemmat ottobrestä ja alkuperäisistä kaavoista muokattuina.
Tätä kuvaa nyt en jostain syystä saanut käännettyä oikein päin.
Oskarille syksyä varten yökkäri jostain vanhasta ottobrestä, alkuperäisessä ohjeessa oli vetskari, mutta laitoin tilalle nepit. Ne jatkuvat toiseen lahkeensuuhun alas asti, kuvassa ovat kääntyneet piiloon.
Trikoo Eurokankaan palalaarista.


Tämmösiä tällä kertaa!

2 kommenttia:

  1. Onpas ihania ompeluksia ja neppit raklansaumassa tuo paljon ilmettä peruspaitaan. Tykkään.

    VastaaPoista
  2. Ihania! Tervetuloa takaisin bloggaamaan, ompelu on kyllä inspiroivaa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!