tiistai 14. helmikuuta 2012

Iloa ja huolta

Ensin se ilo. :)
Oletteko ikinä kokeilleet naurujoogaa? Suosittelen!
Olin viikonloppuna ystävän polttareissa, jonne tilattiin Onnellisuusopistosta Annukka pitämään naurujoogaa. Ihan alkuun sai vähän tehdä töitä että unohti kankeuden eikä miettinyt että miltähän nyt näytän kun hyppelen ympäri huonetta pitäen kummallisia ääniä.. Pian homma alkoi luistamaan, ja hauskaa oli! Tunnin jälkeen nauraminen tuntui kehossa, endorfiinit virtasi ja päätä kiristänyt stressi oli unohtunut kokonaan. Nauramisesta sai ihan kunnon hien pintaan!
Opettaja kertoi että keho ei näe eroa spontaanin ja tietoisesti aloitetun naurun välillä, vaan tekonaurusta saa samat hyödyt mitä aidostakin. Tietenkin tunnilla tekonauru muuttui ihan aidoksi, ei voinut olla nauramatta kun kuunteli ympärillä kymmenen ihmisen hekottelua. Opettajamme osasi naurun hiipuessa lietsoa taas kaikki nauramaan mahat kippuralla. Erittäin hauska kokemus!


Toiseksi sitten huoli.
Nimittäin tämän pojan allergia. Viime viikolla yhtenä iltana erehdyin syömään muutaman sipsin, kun en tarkistanut tuoteselosteesta että nehän sisälsivät maitoa. Seuraava yö oli yhtä kitinää, aamulla poika jo huusi suoraa huutoa joka jatkui iltaan, ja vasta toisen päivän iltana alkoi oireet helpottamaan. Posket helotti punaista ihottumaa ja Oskarin olo oli selvästi tuskainen. Ja kaikki vaan siksi, että söin kourallisen sipsejä! En olettanut että sipseissä voisi olla maitoa, mutta enää ei näköjään pidä olettaa mitään.
Onko kenelläkään kokemusta yhtä rajusta allergiasta? Millon on alkanut helpottamaan ja lapsi taas sietämään jotenkuten kyseistä ruoka-ainetta?

4 kommenttia:

 1. Kurjaa, että pienokaisen iho on pahana! Meillä myös kokemusta allergisesta lapsesta, mukaanlukien maito, soija ja kananmuna. Täysimetyksellä mentiin puoli vuotta ja sen jälkeen käytössä oli viisi ruoka-ainetta rajuimman oireilun aikana. Pikkuhiljaa näiden parin vuoden aikana ruokavalio on laajentunut ja jäljellä on enää maitoallergia. Ilo ja helpotus on ollut valtava kun allergioista on päästy tähän pisteeseen. Muistan sen ajan, kun kuljin kaupoissa ja etsin sopivaa syötävää itselle...

  Toivon teillekin tsemppiä, jaksamista ja toivoa tulevaisuuteen - ehkä teilläkin helpottaa ajan kanssa? Toivotaan niin!

  Muistaakseni ainakin Pringlesin sipseistä osa on maidottomia :)

  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun just pringleseissä sitä maitoa oli. ;) Ne oli maustettuja, maustamattomat vois olla maidottomia.
   Hyvä kuulla että noinkin pian allergiat voi helpottaa! Ehkä sen vuoden menee vaikka päällään seisten, mitä imetys toivon mukaan kestää.

   Poista
 2. Heips tännekin blogiin minulta. Tuon maidottomuuden olen minäkin kokenut, Vilihän joutui maitokokeisiinkin ja silloin poikaa vielä imetin. Itseläni oli samaan aikaan myös perunattomuus, se kun ei Vilille sopinut ja vielä viljoista vehnäkin... Eipä siinä hurrattu ruoka-aikana! Lopulta kaiken lopetti minun kamala vatsatauti, minä 167cm pitkä, painoin 47,5kg... Onneksi maitokoe oli heti seuraavana päivänä, koska sisälläni pysyi vain maitotuotteet! Koska OSkari on noin vahvasti maitoallerginen, ette ole sitten miettineet soijapohjaisen korvikkeen hankkimista jo nyt maisteluun? Toki imettämällä pääset pitkälle, mutta jos tarve korvikkeelle iskee. Meillä imetin 9kk, Vili ei mitään korviketta huolinut, kas kun ei huolinut pulloa laisinkaan... Olis pojassa kiinni 24h kunnes eräs viisas lääkäri totesi, että kyseessä ei ole mikään allergia vaan refluksia! Noh siihen saatiin lääkkeet, mutt uniongelma alkoi, jatkuu osittain yhä, poika 3v 7kk... Mutta nythän meilläkin on tuo oma prinsessa, joka on muuten myös refluksian uhri ja siten myös uniongelmainen!

  Tulipa pitkä viesti, mutta ihana lukea sinun kuulumisia! Nukkukaa, kun voitte, ne hampaatkin sieltä sitten tulee... Ja nuku puolestani, herään sen 5-10 kertaa kuitenkin ensi yönä, kuten aina ;-)

  VastaaPoista
 3. Hui, on siinä mahtanu olla miettimistä että mitä voi pistää suuhunsa.
  Soijapohjanen korvike vois olla muuten hyvä kokeiltavaksi, mutta musta tuntuu että soija on kans yksi mahan kipeyttäjä meillä. :/ Toivon nyt että pystyn imettämään sinne 1-vuotiaaksi asti, pitää vaan olla huolellinen että tulee syötyä ja juotua runsaasti.

  Tuo refluksikin kai aika yleinen? Voiko sitä olla jos ei pulauttele pahemmin ja yöt kuitenkin nukkuu tosi hyvin? Osaa nää pienet saada huolen pintaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!