keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Meidän talvea

Voisin tässä pikaisesti kertoa meidän talven kuulumisia.

Pieni poikamme, Oskari nimeltään, syntyi Marraskuun loppupuolella.
Synnytys oli nopea ja helppo, ja toipuminen kävi äkkiä. Onneksi niin, sillä parin viikon iässä vauvasta alkoi tulla itkuinen. Kuukauden vanhana poika käytännössä huusi öisin yhdestä yhdeksään eikä muukaan perhe saanut nukuttua. Neuvolan kehotuksesta kokeilin maidotonta dieettiä, ja nopeasti nähtiin tuloksia. Pojan poskista katosi ihottuma, tuotokset vaipassa muuttui vihreistä keltaisiksi ja öisin alkoi uni maistua!
Oskari on edelleen erittäin herkkä itkemään ja aina välillä poskiin lehahtaa punaista ihottumaa jonkun vielä tuntemattoman ruoka-aineen vaikutuksesta. Mutta öisin me nukutaan jopa seitsemänkin tuntia putkeen!
Oskari on äärimmäisen hurmaava ja täydellinen, tietenkin. :)

Ellistä on tullut jo 2-vuotias tahtoikäinen prinsessa. Pikkuveljen syntymä sekoitti tyttösen elämän aika tehokkaasti, nukkumaanmenosta tuli temppuilua ja vähäisetkin pottailut alkoivat olla työn takana. Viimeisten viikkojen aikana on alkanut taas näyttämään siltä että perus arkirutiinit saattaisi sujua ilman pahimpia tahtojen taisteluita.
Puhetta tulee tytöltä taukoamatta ja aamusta iltaan Elli valmistaa ruokaa nallelle ja nukelle, työntelee niitä nukenrattaissa, vaihtaa vaippaa... Touhua täynnä koko "tinttadi" (Elli kutsuu välillä itse itseään tällä nimellä).


Joulun jälkeen olen taas saanut aloitettua molemmille lapsille kestovaippailun, öisin ja reissussa pidetään vain kertakäyttöisiä. Nyt vaan ihmettelen, miksi kestoilu edes oli tauolla! Täällä kotona kuitenkin tulee pääasiassa oltua niin aikaa pyykin pyörittämiseen kyllä riittää, kun ei pakkasten takia olla päästy vauvan kanssa ulos ja ihmisten ilmoille useinkaan. Eikä se pyykkääminen tosiasiassa ole edes mikään vaiva, konehan sen hoitaa.

Ompelukoneet on tällä hetkellä sivussa. Aikaa ei yksinkertaisesti ole ompeluun, kun Oskari asuu mun sylissä ja pinnasänkykin vie ompelukoneen paikan meidän makkarista. Jospa sitä taas joskus! Sitten kun me voitetaan loton pääpotti niin mulla on oma ompeluhuone ja kangasvarasto ja aikaa harrastaa jne... :D
Nyt pitäisi hipsiä nukkumaan, mutta sitä ennen kurkkaus fb:n koukuttavimpaan ryhmään, terveisiä vaan teille Joulumammat. ;)

1 kommentti:

  1. Potra poika ja ihana Elli :) Ikäviä tollaset mahavaivat ja allergiat.Meilläkin Nellalla oli lievää koliikkia ja maito-allergiaa ehkä siinä 2-4 kuukauden iässä mutta se meni kyllä suhteellisen nopeasti ohi enkä ollut itse edes maidottomalla että sen verran helpolla päästiin kuitenkin.Vähän jännittää miten käy nyt tämän kesällä syntyvän kanssa..Paljon jaksamista ja voimia!Onneks teillä kuitenkin on auttanu toi maidoton dieetti ja yöt on helpompia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!