sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

VVV

VVV niinkuin Vauvojen VessahätäViestintä! Oletteko kokeilleet? Ei taidakaan olla ihan huuhaata. :)

Eilen kokeilin Oskarille (nyt tulee pissikakkajuttuja), kun olin menossa kakkavaipan vaihdon jälkeen pyllyä pesemään. Matkalla vessaan alkoi lisää kakkaa tulemaan, ja silloin mun päässä syttyi lamppu, että laitanpa pojan pöntölle! Tukeva ote toisella kädellä kainaloiden alta kuin pyllyä pestessä ja toisella kädellä nappasin Oskarin jalat niin että oli oikein hyvässä kakkaamisasennossa. :) Tyyppi ähisteli ja ähki, ja sinne pönttöönhän sitä ihteään tuli!
Tuosta suunnattomasti innostuneena kokeilin tänään aamulla samaa, ja Oskari tajusi heti homman kun alkoi taas ähinä käymään. Mitään ei kuitenkaan tullut.
Tänään päiväunien jälkeen pissivaipan vaihdon yhteydessä taas Oskari ei näyttänyt yhtään siltä että voisi olla isompi hätä, mutta niin vain pöntölle päästyään oikein kunnon mörinän säestyksellä pönttöön tuli ihan kunnon kakat. Pitihän se uskoa, ettei ihan vahingossa tullut! :) Tätä me aiotaan jatkaa, tietenkin täysin Oskarin ehdoilla ja rennoin mielin.

Nyt pitäis vaan oppia se varsinainen vessahätäviestintä, että miten Oskari oikein viestiikään vessahätäänsä, että osaan oikealla hetkellä pöntölle viedä.

2 kommenttia:

  1. Meillä esikoinen kakkas vauvana joka aamu ensin lavuaariin niitä maitokakkoja 3kk ikäisestä lähtien ja sitten 5-kuisesta eteenpäin pottaan. Sen jälkeen ei oo montaa kakkavaippaa tarvinnut siltä vaihtaa. :) Se hoksas tosi pienenä sen potan idean ja pian sinne tuli pissatkin. Nyt (2v4kk) se on kokonaan kuiva. Päiväkuiva ollut kohta jo vuoden. Tämän pienemmän kans tuo kakattaminen ei oikeen oo onnistunut, se kakkaa kerran kahdessa viikossa ja tulee niin salaa, ettei sitä välttämättä huomaa. Käytän kyllä päivittäin lavuaarin päällä ja aika usein sinne tulee pissa. En kyllä osaa sanoa vauvasta, ilmaseeko se sitä hätää jotenkin. Voihan se olla, että on joskus ilmaissutkin mutta se on jäänyt, kun en oo tajunnut. Mutta tuo kakkaaminen, en yhtään ihmettele että ne vauvat haluaa kakata johonkin muualle ku vaippaan, onhan se paljon helpompaa ku ei oo vastusta edessä. :D

    VastaaPoista
  2. Sepä se, varmasti paljon kivempi tehdä tarpeensa muualle kuin vaippaan, ja varmasti jo pieni vauva hoksaa sen ihan oikeasti. :)
    Tuota just toivon että kuivaksioppiminen kävis siinä vähän samalla, Elli (myös 2v4kk) kun ei vieläkään tee oma-aloitteisesti pottaan.
    On nää lapset kyllä kaikki niin erilaisia, että yhellä toimii yks ja toisella toinen. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!