maanantai 13. lokakuuta 2014

Yöhousuja

Nämä eivät hengästytä kauneudellaan tai hämmästytä monilla mutkilla, mutta ovat sitäkin tarpeellisempia. Yöhousuista on nyt syksyllä ollut huutava pula, edelliset on joko rikkinäisiä tai liian pieniä. Jo viime keväänä ostin Kestovaippakaupasta flanellia yöhousuja ajatellen, mutta ompelu jäi. Nyt pitkän tauon jälkeen oli intoa tehdä tällaisia tylsiäkin vaatteita sarjatyönä, ja nautin saumuroinnista täysillä!
Josta tulikin mieleen, että olen jo jonkin aikaa miettinyt saumurin huollattamista, kun lonksuttaa kovaäänisesti ja välillä toinen neulalanka tekee ihmeellistä lenkkiä. Ennen huoltoon viemistä avasin kuitenkin koneen, putsasin ja öljysin, eikä lonksuta enää yhtä pahasti, eikä myöskään lanka jää lenkille. Saumuri on Huskylock 20 vuoden takaa, eikä sitä ole äitini mukaan ikinä huollatettu. En tiedä onko sitä edes öljytty, öljypullo oli nimittäin korkkaamaton. Kestävä kone, täytyy sanoa. :)

Ensimmäisenä Oskarille High jump-kaavalla housuja koossa 98.Toiseksi Ellille samalla kaavalla 110-koossa sekä uudesta että kierrätysflanellista. Tuo raidallinen on minun vanha pyjama, mitä en ole käyttänyt vuosiin. Pääsi täyttämästä vaatekaappia parempaan käyttöön. Pyjamapaidan etupuolelta hyödynnetty tasku tuohon eteen, kun Elli taskua toivoi.Ja edelleen samaa kaavaa käyttäen Oskarille mun pyjamahousuista housut, ja Ellille toisen pyjaman housuista satiinihousut. Lahkeensuut hyödynsin koristenauhan takia, ja nämä leikkasin sivusaumattomana. Satiininen pyjamapaita jäi harmikseni käyttämättä, kun eteen keskelle oli liiskaantunut purkka mikä ei lähtenyt monista pesuista ja rapsutteluista huolimatta. Ihan niin pihi en sentään ole, että siitä olisin housut lapselle tehnyt. :)Ommeltavien lista on pitkä, mutta nyt se ei stressaa ollenkaan. Niin hyvää teki monen kuukauden tauko!

2 kommenttia:

  1. Käytitkö pyjaman paitaa pakastimessa? Purkka irtoaa paremmin jäisenä :-)

    VastaaPoista
  2. Sitä en ole kokeillut, kun purkka on varmaan kymmenen vuotta vanha, moneen kertaan rapsuteltu ja levitelty ja vielä pesty. Voishan sitä yrittää, mutta luulen että ruma jälki siitä silti jää kiiltävään kankaaseen. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!