lauantai 19. joulukuuta 2015

Tuubikauluspaita

Piirsimme koulussa neuleen peruskaavan omilla mitoilla, ja suunnittelimme sen pohjalta trikoopaidan tulevaa puuvillanvärjäyskurssia varten.

Oma versioni on tässä, materiaali Kangaskapinan valkoista joustocollegea. Väljyyksiä on hyvin niukasti ja hihan sisäreuna suoristettu, pääntietä avarsin reilusti ja lisäsin kaksinkertaisen tuubikauluksen. Vielä en pujottanut nyöriä nauhakujaan, koska se pitäisi kuitenkin poistaa sieltä ennen värjäystä.

Kylläpä onkin asettelu epäonnistunut kuvassa, mutta idean varmasti hahmotatte. Kaulus on suorakaiteen muotoinen, mutta jäin miettimään, olisiko lopputulos parempi pääntietä myötäilevällä alareunalla. Päällä tämä näyttää ihan hyvältä näinkin, mutta pitää vielä kokeilla toiseen paitaan myöskin sitä toista tapaa.

Tämä paita on ihan simppeli ilman sen enempiä yksityiskohtia, sillä aika loppui kesken ja jouduin oikaisemaan aika monta kohtaa. Olen suorittanut samaan aikaan yleisiä aineita, mikä on vienyt joka päivästä vähintään pari tuntia ompeluaikaa pois.
Mutta valmista kuitenkin tuli!
 


Tässä yritin kuvata kauluksen istuvuutta, kuva on kahden peilin kautta otettu joten tarkkuudessa olisi parantamisen varaa.


Kauluksen yläreunasta vielä lähikuvaa.4 kommenttia:

 1. Onpas hyvännäköinen paita ja kaunis materiaali!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen! Kaulus asettuu minusta oikein kauniisti :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Ja tuo materiaali näyttää jotenkin erityisen houkuttelevalta :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :) En malta odottaa, että pääsen testaamaan tätä paitaa paremmin käytännössä päällä. Vielä pitää säästellä värjäyskurssia varten..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!