torstai 7. tammikuuta 2016

Sekalaisia pikkujuttuja

Eipä lähtenyt auto käyntiin aamulla tuolla -30 asteessa, joten ajankuluksi kokosin yhteen postaukseen sekalaisia pikkujuttuja, sekä koulusta että kotoa.

Kevätlukukausi uusissa tiloissa on viimein lähtenyt käyntiin, mutta tekemisen keksimisessä saa olla aika luova tässä vaiheessa, kun kaikki koneet ja tilat on vielä sekaisin. Yksi päivä teimme erilaisia harjoituksia, missä tutustuimme erilaisiin pintoihin. Nämä ovat mielestäni siitä hyviä, että ne herättelevät luovuutta, ja opettavat katsomaan maailmaa vähän eri kulmasta.

Ensimmäisessä etsimme erilaisia pintoja, ja lappeellaan olevan lyijykynän avulla piirsimme niitä esiin paperille.Tässä oli tehtävänä käyttää erilaisia papereita. Niitä piti rypistää, taitella, tökkiä, repiä, pujotella, ihan mitä vaan keksi. Näitä sitten väritettiin erilaisilla väreillä, jos halusi.


Viimeisessä oli aiheena viivat. Piti piirtää/maalata erilaisilla välineillä erisuuntaisia ja -paksuisia viivoja.Kotonakin olen saanut jotain pientä aikaan. Joululoman lopulla sääennusteita katsellessa tajusin, että eihän lapsilla ole vielä lämpöisiä talvipipoja, kun tähän asti on pärjätty hyvin kypärämyssy+välikausipipo-yhdistelmällä. Onneksi kaapista löytyi materiaalit, ja kaavana luotettava Ob:n Muraveinik.
Ylemmässä päällä musta pehmoinen collegepala mikä on lojunut jo pari vuotta kaapissa, kun se on ollut liian pieni kaikkeen. Tähän se oli just passeli! Vuorina unelmanpehmeä pörröfleece, ja korvien kohdalla pul-kankaiset tuulistopparit.

Alemmassa päällä Noshin collegea ja vuorina tavallinen fleece, korvien kohdalla tässäkin tuulistopparit. Tytölle tein tarkoituksella aavistuksen kevyemmän, hän hikeentyy helposti ja pärjää paljon kylmemmässä, kuin veljensä.

Molempiin aion vielä lisätä tupsut, kunhan posti tuo.
Tämä on pakko vielä esitellä! Joulupukki toi tyttärelle korujentekosetin, ja näitä syntyi neitosen toimesta loman aikana kuin liukuhihnalta. Kuvassa oleva kappale pääsi serkkutytön synttärilahjaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!