lauantai 3. lokakuuta 2015

Fantasialinnut-projekti

Jyväskylässä järjestetään joka vuosi Valo virtaa-tapahtuma, mikä on osa suurempaa Valon kaupunki-kokonaisuutta.
Tänä syksynä me ensimmäisen vuoden artesaaniopiskelijat pääsimme suunnittelemaan ja toteuttamaan pienissä ryhmissä fantasialintu-teoksia Tourujoen varteen.

Alla olevassa kuvassa näkyy meidän ryhmän eri suunnitelmia, valitun suunnitelman tarkempi hahmotelma, materiaalilista ja vähän teoksen ideaa kerrottuna sanoin.Lintujen rungot teimme kanaverkosta, nokkiin ja toisen linnun jalkoihin käytimme rautalankaa.
Lintujen rungot ja maapallomuna pesässään paikalla, mihin aluksi suunnittelimme niiden tulevan. Lopullinen, tilavampi paikka tuli joitakin metrejä sivuun.Lintujen ympärille ripustimme oksiin valokuituja, mihin liimattiin cd-levyn palasia. Tavoitteena oli saada ympäristöön pientä kimallusta luomaan taianomaista tunnelmaa.Pesän teimme myös kanaverkosta, ja päällystimme sen hallaharsolla. Linnut saivat ylleen myös hallaharsoa, paperimassatäytteiset nokat maalattiin hopeisella maalilla ja pyrstöön kiinnitimme hallaharsoa, valokuitunauhaa ja valkoisia askarteluhöyheniä. Maapallo muotoiltiin kanaverkosta, päällystettiin paperisuikaleilla ja liisterillä, ja maalasin sen akryyliväreillä. Vauvanpeitto maapallon päällä on tehty myös hallaharsosta, virkkasin sen reunaan yksinkertaisen simpukkapitsin. Lintujen ja pesän sisälle pujottelimme valosarjat.
Viimein pääsimme viemään teoksen omalle paikalleen odottamaan pimeän tuloa. Yltyvä myrsky pisti pelkäämään illan onnistumista, mutta onneksi tuuli ei ottanut näihin kovin pahasti.Tämä oli se hetki, mitä olimme odottaneet koko syksyn! Ihmisiä oli tapahtumassa paljon, ja kaikki teokset näyttivät upeilta. Kyllä kannatti osallistua! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!