maanantai 5. lokakuuta 2015

Sata salamaa...

Sattuneesta syystä keskimmäisemme kuulee tuon otsikon laulun omalla tavallaan.
Keräsin äitipisteet kotiin, ja ompelin Kangaskapinasta tilatusta trikoosta Salama-fanille hupparin sausage dog-kaavaa soveltaen koossa 110. Kokoa vähän reilummin, että mahtuu varmasti kauan. Tuplahihat on vain hämäystä, koko huppari on ommeltu yksinkertaisesta trikoosta.
Helppo perushuppari (helposti myös katkesi huppua ommellessa kaksi neulaa, onneksi suttuisen kohdan sai kätevästi peitettyä merkkilapulla), mutta jujuna tässä onkin hupun keskisauma.En halunnut saumuriompeleen näkyvän päällepäin, ja trikoisessa hupparissa vuoritettu huppu on helposti liian tönkkö. Ompelin hupun kappaleet ensin nurjat puolet vastakkain yhteen, käänsin hupun oikein päin ja ompelin sauman "pussiin" sisään, lopuksi tikkasin joustavalla suoraompeleella heiluvan osan nätisti huppuun kiinni.


Nuorimmasta on myös kasvamassa oikea automies. Harvoin poika leikkii muulla kuin autoilla, ei puhu eikä kävele, mutta osaa kyllä päristellä niinkuin autot.
Trikoiseen peruspaitaan (kaavana se iänikuinen sama baby basics koossa 74) tein elämäni ensimmäisen silityskalvokokeilun. Kalvot tilasin kankaiden yössä Tikkaus ja Tarvikkeelta. Kuva on hillittömän mielikuvitukseni tuotos suoraan googlesta näyttöä vasten paperille läpi piirrettynä. Kuopuksen kommentti paitaan oli silmät ympyräisinä painokkaasti lausuttu "Öh".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!