lauantai 31. lokakuuta 2015

Jälleen kerran perusvaatetta

Jostain syystä meidän lapsille iskee syksyllä kasvukausi, ja kaikki vaatteet jää kerralla pieniksi. Tätä perusvaatetta tulee sitten kausittain urakoitua sarjatyönä.
Kiva oli huomata, että viimein olen saavuttanut sen tilanteen, että perusvaatteet saan tehtyä alusta loppuun niin, että voin olla aikalailla täysin tyytyväinen lopputulokseen. Virheettömiä nämä ei ole, mutta niin kivoja, että kehtaan mainostaa omatekemiksi. :)

Esikoiselle suloisesta kissanpentutrikoosta Pupunen-kaavalla paita koossa 122 (!!!). Vähän on hihoissa kasvunvaraa, mutta nuo pussitetut hihansuut asettuu kivasti ylimääräisenkin pituuden kanssa. Kangasta leikellessä huomasin, että esipesussa jotkut kohdat on ottanut haaleasti punaista väriä itseensä. Samassa koneellisessa oli muitakin uusia kankaita pesussa, enkä muissa huomannut värin tarttumista samalla tavalla.Keskimmäiselle muutama paita Little lamb-kaavalla koossa 110, ensimmäisenä lentokoneita. Tämän kanssa tuli ajatusvirhe. Leikkasin hihat niin pitkäksi, että voin resorin sijaan kantata ne reunasta. Seuraavana päivänä jatkoin ompelua, ja mietin, että kumma kun unohdin ne resorit leikata valmiiksi, ja laitoin nuo ohjeen mukaiset leveämmät kappaleet jatkoksi. Helmakäännettä viimeisenä tehdessä vasta välähti, että hihansuut piti kantata, ja nyt pituutta on ihan liikaa. En jaksanut enää purkaa, vaan käytetään tätä alkuun sitten hihat käännettynä. Mahtuupahan kauan!Kaikkiin näihin paitoihin tein litteät raglansaumat, ja myös pääntie samalla tavalla. Ompelin suoralla joustavalla yhteen, avasin saumat ja ompelin päältä taso-ompeleella. Tällä tavalla tuo niskaan tuleva kohtakin on aivan unelman litteä. Pääntien kanttikaan ei ole niin kankea, kun kerroksia tulee yhteen kohtaan vähemmän.Lopuksi vielä kesimmäiselle pitkikset.


2 kommenttia:

  1. Onpa sulla siisti työnjälki :) pitääpä kokeilla noita litistettyjä saumoja muuallekin kuin boksereihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Koin jossain vaiheessa ahaa-elämyksen, että mitä useammin työtä silittää joka tekovaiheessa, sen siistimpää tulee jäljestä. Ei enää tee mieli hosua ja kiirehtiä turhaan. Oppia ikä kaikki :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!