lauantai 1. elokuuta 2015

Kaksi haastetta

Sain kaksi haastetta Elämää Majapellolla-blogista, kiitos näistä! :) Edellisestä haasteesta onkin jo aikaa. Heti alkuun on kuitenkin todettava, että tällä hetkellä seuraan aktiivisesti niin vähän yhtään mitään blogeja, etten osaa haastaa ketään. Minulta saa haasteen kyllä pyytää, jos haluaa.

Blogini tarina:

Ohjeet (jotka saa kopioida myös omaan blogiinsa), ovat tässä:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.


Yläasteella innostuin käsitöistä tosissani, ja esikoisen odotusaikana pienimuotoinen vaatetehdas pyörähti käyntiin. Olin saanut vanhoja Muotimuksuja mistä löysin kaavat, ja Eurokankaan palalaareista metsästin edullisia trikoopaloja. Vaatteita syntyi aika pino, mutta kovin moni niistä ei käyttöön päätynyt. Valitsemani kankaat oli hankalan tuntuisia vauvalla, kaavat epäkäytännöllisiä, ompelutekniikat vielä niin hakusessa, että saumat kiristi vääristä kohtaa, ja lörpötti vastaavasti vääristä.
Aloin seurata muiden ompelijoiden blogeja, ja sain niistä kullanarvoisia vinkkejä. Ihanat laadukkaat kankaat himotti, mutten uskaltanut niitä vielä kovin paljoa ostaa, ettei mene hukkaan.
Jossain vaiheessa halusin alkaa tallettaa omatkin ompelukset yhteen paikkaan, ja uskalsin perustaa blogin. Ensimmäinen versio Kangasta ja karamelliä oli Vuodatuksessa, ja kirjoitin siinä myös muuta vauva-arkeen liittyvää.

Jostain syystä tuli tarve vaihtaa blogi pois Vuodatuksesta, olisiko toimimisen kanssa ollut hankaluuksia. Muutin Bloggeriin, ja vanha nimi vaihtui samalla nykyiseen. Tällä hetkellä keskityn blogissa pääasiassa ompeluun, tulevaisuudesta en ole ihan varma.

Taitoa ja varmuutta on tullut lisää, olen uskaltanut satsata hyvään ompelukoneeseen ja ihaniin kankaisiin. Ompelen yleensä vain tarpeeseen, joten kovin tiheä postaustahti ei ole ollut. Tämä on edelleen itselle tärkeä paikka selata omia tuotoksia, seurata kehitystä ja toivottavasti antaa ideoita muille. En ota paineita lukijoiden määrästä tai kommenteista, mutta kyllähän se kivalta tuntuu, jos joku muukin saa tästä jotain. :)
Q & A: Liebster Award haaste:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.


1. Milloin sinua puraisi käsityökärpänen?

Lapsena se alkoi, kun katsoin äitini neulomista ja ompelua. Suurin sysäys tuli kuitenkin seiskaluokalla kannustavan käsityöopettajan ansiosta. Kannustavia opettajia tuli yläasteella uudessa koulussa vielä lisääkin, lämmöllä heitä muistelen.


2. Elämäsi suurin saavutus/merkkipaalu?
Kyllä tähänastisessa elämässä suurimpana saavutuksena pidän noiden kolmen ihanan lapsen saattamista maailmaan. Suuri merkkipaalu on päätös elää omannäköistä elämää erään suuren herätysliikkeen ulkopuolella.


3. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Minusta on kehittynyt kotihiiri. Mukavinta on olla kotosalla perheen kanssa. Kotiäitinä vapaa-aika tarkoittaa vähän eriä kuin muuten tarkoittaisi, tällä hetkellä se tarkoittaa harvinaista shoppailureissua ilman lapsia, tai keskeytyksetöntä aikaa ompeluhuoneessa.


4. Onko sinulla lapsia?
Kyllä, kolme kappaletta.


5. Tulevaisuudensuunnitelmia?

Opiskelu, työ, talon pystyssä pitäminen ja mieleiseksi remppaaminen.

6. Oletko aamu vai iltavirkku?

Ehdottomasti iltavirkku.


7. Suositko Suomalaista?

Pyrin siihen. Välillä onnistun, välillä en.


8. Pidätkö kirjoittamisesta?

Teininä pidin paljonkin, nyt siihen ei ole enää ihan samanlaista suhtautumista.

8. Lempikuosisi tai -suunnittelijasi ja miksi?

Ihan äkkiä tulee mieleen Leena Renko ja Sari Ahokainen. Näiden suunnittelemat kuosit vaan miellyttää silmää niin paljon, että nimet on jääneet mieleen. Muitakin hyviä on ja paljon.

9. Oletko kangas tai lankahamsteri?

Kangashamsteri, jos on pakko valita. Lankoja ei juuri enää ole, mutta en kyllä kovin pahasti kankaitakaan hamstraa. Jos voittaisin lotossa, tilanne olisi luultavasti täysin toinen...

10.Oletko käynyt tai suunnitellut käyväsi Karnaluksissa?

En ole käynyt, enkä varsinaisesti suunnitellut, mutta voisin hyvin käydä, jos ohi menisin.

11.Tykkäätkö matkustamisesta?

Sellaisesta kotimaan rennosta automatkailusta tykkään, juuri muuta en olekaan harrastanut. Mitään suurta hinkua ulkomaille ei ole, mutta jos joskus ottaisin tavaksi käydä, tulisi siihen varmaan hurahdettua. Vieraat kulttuurit kiinnostaa, miten monella tavalla voi elää ihan tavallista elämää.
Koska uusia en osaa nyt haastaa, en myöskään näe tarvetta keksiä kysymyksiä. Jos joku tämän haasteen minulta haluaa, keksin kyllä sitten. :) Kiitos vielä SariJohanna!

1 kommentti:

  1. Kiva kun lähdit mukaan haasteisiin! Mukava kuulla ihmisten tarinoita! Mukavaa syksyä ja ompelun iloa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!