lauantai 1. elokuuta 2015

Syksyä varten itselle ja taaperolle

Niin taas on vierähtänyt edellisestä postauksesta aikaa. Välillä on ommeltu ja välillä ei, tarpeen ja innostuksen mukaan se aina menee.

Minun kotiäidin ura päättyy nyt elokuussa, ja siistille käyttövaatteelle on tarvetta. Täällä metsän keskellä on ollut se ja sama mitä päällensä pukee, mutta kohta täytyy joka päivälle olla siistiä vaatetta päälle. Värikkäät t-paidat toimii aina, mustasta en niin välitä. Raidallinen oli jo päässyt useamman kerran päälle ennen kuvaamista, siksi rypyt ja nypyt.

Kummipoikaa lahjoin äitinsä tykkäämällä Noshilla, kaavana Baby basics koossa 80 (Ob 4/11).
Samalla kaavalla koossa 74 tein kuopukselle synttäripaidan Otavanpojasta, vuosi tuli täyteen heinäkuussa. Niin se on meilläkin viimeinen vauvavuosi ohitse! Paidan kaveriksi reilulla kädellä oikaistulla Majava-kaavalla housut mun vanhoista lempifarkuista. Nämäkin käytön ja pesun jälkeen kuvattu, tuppaa päätymään vaatteet suoraan paininjalan alta käyttöön.

Kuopus tarvitsi myös siistiä hoitovaatetta syksyä varten. Bodyn kaavaksi valitsin Sausage dogin (4/14). Tämä oli jostain syystä miellyttävä kaava ommella. Tähtibodyn tein ohjeen mukaan hihoja lukuunottamatta, mutta muihin lisäsin kestovaippavaraa alas.


Vasta nyt hoksasin, että tämä ommel on tarkoitettu ommeltavaksi erillisen paininjalan kanssa. Sen kanssa tulee paljon siistimpää jälkeä, ja ompeleen kulkua on helpompi ohjata. Kyllä taas sai suu korvissa ommella. :)
Harmikseni neppiä laittaessa onnistuin saamaan kankaan neppipihtien mustan kumisen osan väliin, ja siitä jäi ruma tahra. Toivottavasti lähtee pesussa!

1 kommentti:

  1. Ihania vaatteita olet ommellut! Värikkäissä vaatteissa on minun mielestäni iloisempi kulkea kuin tummissa :) Pysyy mieli virkeämpänä kun on värejä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!