maanantai 17. elokuuta 2015

Koulujuttuja

Yksi isoista haaveistani on toteutunut, kun olen päässyt opiskelemaan käsi- ja taideteollisuusalaa Jyväskylän ammattiopistoon. Vielä sitä en ole tässä blogissa aiemmin mainostanut, mutta nyt sille tuli sopiva sauma, kun koulutyönä piti perustaa blogi. Sai myös käyttää jo olemassa olevaa käsityöaiheista blogia, joten luonnollisesti valitsin oman tutun Karamellipuuni, ja tulen kertomaan tässä blogissa myös koulutöistä.

Ensimmäinen viikko oli lämmittelyä ja tutustumista, vierailimme toisena päivänä Suomen käsityön museossa. Siellä tehtävänä oli etsiä ja piirtää ylös joku omaa silmää miellyttävä yksityiskohta. Valitsin Marimekon näyttelystä Maija Isolan muija-kuosista ommellun pussukan. Saatte nyt muutaman kuvan verran nauttia huikeista piirtäjän lahjoistani...Seuraavana päivänä kävimme Keski-Suomen museossa, missä tarkoituksena oli etsiä ideoita nauhaornamenttia varten. Moderni suomalainen ryijy-näyttelystä jäi mieleeni valtavat, rauhoittavat, pehmeät neliöt. Toisena bongasin kauniit, vanhat kirkon ovet, missä jokainen lauta oli naulattu päästään kahdella naulalla. Nämä yhdistin yksinkertaiseksi kuvioksi.


Piirtäminen jatkui. Nyt oli vuorossa piirtää valoja ja varjoja esiin tuomalla erilaisia pintoja. Löytyy arkistokaapin oven mutka, aaltopahvisen laatikon yläreuna, paperipino pöydällä, oma hiha, kaapin takavaneri ja seinän koloset.Aiemmin suunnitellut ornamentit päästiin piirtämään suuremmassa koossa katuliiduilla asfalttiin. Liiduista ei löytynyt ihan kaipaamiani värejä, joten lopputulos poikkeaa suunnitelmasta paljon. Seliseli. Kivaa kuitenkin oli, ja vieruskavereihin tutustuttiin.Meidät jaettiin muutaman henkilön ryhmiin, ja tehtäväksi tuli suunnitella jokaisen omien ornamenttien pohjalta yksi yhteinen kolmiulotteinen keskusornamentti. Työskentelypohjana käytettiin verkkoaitaa, materiaalit etsittiin luonnosta ja koulun kaapista. Meidän ryhmä teki tuollaisen aidasta eteenpäin työntyvän pyramidimaisen kuvion. Siinä on pajua, erilaisia oksia, jotain kuivunutta kasvin kukintoa, narua ja rautalankaa.Tulevia juttuja tulen kirjaamaan tänne tunnisteen Koulutyöt alle. Tiedättekö, en malta odottaa! :)

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!